Dunaj–Odra–Labe: Křižovatka tří moří, nebo trojnásobná katastrofa?

Rubrika
KONFERENCE
Datum akce:
21. 09. 2021
Délka akce:
21. a 22. září 2021
Čas konání akce:
Každý den začátek v 17:00 hodin
Místo konání:
on-line
Pořadatel:
https://arnika.org/
Webové stránky akce:
https://forms.office.com/

Je křižovatka tří moří v srdci naší země spásou, nebo draze zaplacenou katastrofou? Přinese tolik potřebnou vláhu, rozvoj regionů a pracovní příležitosti? Nebo naopak rozvrátí říční ekosystémy a zatíží ekonomiku naší země?

Poslechněte si názory našich předních odborníků z řad dopravních expertů, ekonomů, či přírodovědců a nechte si zodpovědět vaše otázky!

Na konferenci se můžete (zdarma) registrovat zde: https://forms.office.com/r/kH87ZXiLXk
Registrace je otevřena do úterý 21.9.2021, 12:00


21.9.2021
Moderuje Jan Dušek

Na konferenci vystoupí:

Doc. RNDr. Jan Hradecký, Ph. D.
Děkan Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity. Ve své práci se věnuje otázkám spojeným s říční krajinou, managementem krajiny a vodním hospodářstvím.

RNDr. Naďa Johanisová, Ph.D.
Působí na Katedře environmentálních studií Masarykovy Univerzity v Brně, kde přednáší ekologickou ekonomii. Zabývá se ekonomickými souvislostmi environmentálních a sociálních problémů a ekologickou ekonomií.

Prof. Ing. Martin Kvizda, Ph.D.
Prorektor pro vnější vztahy a celoživotní vzdělávání Masarykovy univerzity se specializuje především na dopravní ekonomii. Ve své vědecké práci se zabývá ekonomickými aspekty fungování železniční dopravy. Je ředitelem Institutu pro dopravní politiku, ekonomii a geografii.

22.9.2021
Moderuje Jitka Seitlová

Doc. RNDr. Martin Rulík, Ph.D.
Působí na katedře ekologie a životního prostředí Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. Zabývá se ekologií tekoucích vod, aplikovanou hydrobiologií a hodnocením revitalizačních zásahů na vodní ekosystémy.

Ing. Petr Šlegr
Ředitel Centra pro efektivní dopravu. Působil jako náměstek ministra dopravy České republiky, náměstek generálního ředitele SŽDC pro modernizaci dráhy a poradce předsedy vlády.
 
Ing. Radim Dohnal
Ředitel společnosti Capitalinked zaměřené na fúze a akvizice firem. Ekonom a specialista v oblasti financování, člen expertní platformy KoroNERV.

Dotazy pro přednášející bude možné vkládat do chatu (registrovaní účastníci obdrží podrobné instrukce).

Za Arniku se na Vás těší
Miroslava Floriánová a Vlastimil Karlík

150 150 Dunaj–Odra–Labe: Křižovatka tří moří, nebo trojnásobná katastrofa? 2021-09-19