Město tvoří lidé

Rubrika
VERNISÁŽ
Datum akce:
11. 05. 2023
Čas konání akce:
18:00
Místo konání:
Galerie Architektury Brno
Pořadatel:
Galerie Architektury Brno
Facebook:
https://www.facebook.com/

Druhá výstava v cyklu Zoom in v Galerii Architektury Brno se blíží. S ním Architekti bez hranic, kteří se společně s Jankem Rousem zamýšlí proč by měla široká veřejnost zapojovat do diskuse o proměnách a následných podobách městských prostor.

Zoom in II:
Architekti bez hranic a Janek Rous – “Město tvoří lidé”

Vernisáž: Čt 11.05.2023 v 18.00
Galerie Architektury Brno
Starobrněnská 18, 602 00 Brno

Výstava bude otevřena do 30.06.2023 | St–Ne: 14–19 h

Architekti bez hranic sdružují mladé architekty a designéry se zájmem o veřejný prostor a sociální přesahy architektury. Spolek usiluje o zlepšení kvality veřejného prostoru a zvýšení zájmu veřejnosti o témata spojená s architekturou. Architekti bez hranic se věnují těmto tématům jak teoreticky (píší texty, vydávají knihy a přednáší), tak prakticky (iniciují a realizují projekty – zejména pro znevýhodněné lidi či pro zanedbané lokality). Od roku 2019 jsou Architekti bez hranic hrdou součástí mezinárodní sítě podobných organizací, Architecture Sans Frontières International.

Janek Rous je vizuální umělec, jehož dílo se soustředí na performance a vytváření situací, které mohou být subtilní intervence nebo monumentální narativy zachycené filmovou esejí. Janek studoval Monumentální tvorbu na AVU v Praze v letech 2007 až 2013 a zúčastnil se výstav v Čechách, Polsku, Německu a Rakousku.

Děkujeme partnerům za participaci na výstavě:
– Architekti bez hranic
– Janek Rous
– Kancelář architekta města Brna
– Spolka
– statutární město Brno

Kurátoři: Katarína Qi a Erik Vaněk

Výstava vznikla za podpory Ministerstva kultury a Nadace české architektury

150 150 Město tvoří lidé 2023-05-07