55. Tištěná architektura / Kateřina Vídenová – O stromech v ulicích

Rubrika
KNIHA
Datum akce:
02. 12. 2022
Čas konání akce:
18:30
Místo konání:
Knihkupectví Serius
Pořadatel:
PLAC
Facebook:
https://www.facebook.com/

Tentokrát přivítáme v knihkupectví Serius Kateřinu Vídenovou (* 1978) . Kateřina vystudovala architekturu na pražském ČVUT, v roce 1997 diplomovala v ateliéru Ivana Kroupy. Několik let také studovala fotografii na VŠUP. V letech 2009–2011 byla asistentkou ateliéru Raumlabor Berlin na VŠUP v Praze. V minulém školním roce byla pedagožkou na VŠUP v atelieru Volné umění 1, kde dále působí jako koordinátorka programu v Centru umění a ekologie UMPRUM. Zároveň externě spolupracuje s Arnikou a Zeleným kruhem. Spolu s Adamem Wlazelem tvoří MAK (Mobilní Architektonickou Kancelář). Je zakládající členka iniciativy Letná sobě! Zároveň je (spolu)organizátorkou řady netradičních projektů ve veřejném prostoru u nás i v zahraničí.

Kniha, kterou představí otevírá důležité téma stromů v urbanizovaném prostředí a odkrývá jeho kontexty. Problémem totiž není absence manuálů, jak správně sázet v ulicích stromy, existuje jich celá řada.

Problémem je špatná nebo vůbec žádná zastřešující koncepce a nedostatek koordinace a komunikace.

Kateřina v knize shromáždila osmnáct úhlů pohledu k dané problematice, ke každému vyzpovídala ochotného a kompetentního člověka a pokusila se všechny odpovědi propojit a kontextualizovat.

150 150 55. Tištěná architektura / Kateřina Vídenová – O stromech v ulicích 2022-11-27