Workshop pro děti: Malí architekti. Udržitelné město

Rubrika
WORKSHOP
Datum akce:
30. 09. 2022
Čas konání akce:
16:00
Místo konání:
Instituto Cervantes de Praga
Pořadatel:
Den Architektury, Chiquitectos - talleres de arquitectura a Instituto Cervantes de Praga
Facebook:
https://www.facebook.com/

Workshop pro děti školního věku a jejich rodiče, kteří budou v týmech navrhovat město podle svých představ. Stavba modelu recyklovaných materiálů. Cvičení praktické reflexe.

Tímto architektonickým a urbanistickým workshopem určeným dětem ve věku od 6 do 12 let a jejich rodičům chceme nabídnout první přístup k urbanismu a územnímu plánování, vyzvat je k zamyšlení nad životním prostředím a udržitelným rozvojem, představit jim různé stavby a infrastrukturu města, zvýšit jejich povědomí o odpovědné spotřebě a úsporách energie, analyzovat s nimi klady a zápory prostředí, ve kterém žijeme, a charakteristiky jeho obyvatel, ukázat jim jiné příklady alternativních měst k současnému modelu, přemýšlet s nimi o tom, jak ve městě žijeme, zjišťovat, co nám chybí a čeho máme příliš, a promítnout to do návrhu integrujícího se města, ve kterém si uvědomujeme nerovnosti a různé skupiny, které v něm žijí.

Město jakožto soubor achitektury, různých staveb. Postavíme bytové domy a veřejné stavby, navrhneme síť cest, nezapomeneme na cyklotrasy, chodníky pro pěší, náměstí a zelené zóny. Představíme si, jak vypadá každodenní život… kde nakupujeme, hrajeme si, sportujeme a kde se vzděláváme…

Volný vstup. Rezervace: https://goout.net/…/den-architektury…/szqdyau/

150 150 Workshop pro děti: Malí architekti. Udržitelné město 2022-09-24