Veřejné setkání: Úprava náměstí Republiky

Rubrika
SETKÁNÍ
Datum akce:
13. 09. 2022
Délka akce:
18:00-20:00
Čas konání akce:
18:00
Místo konání:
Kulturní středisko Omega (Musilka)
Pořadatel:
Kancelář architekta města Brna - KAM Brno
Facebook:
https://www.facebook.com/

Přijďte ovlivnit budoucnost náměstí Republiky

🌳⛪️ Potemnělá lipová alej ukrývá stánky trhovců. Na jejím konci se tyčí malebný kostel. Jak vnímáte současnou podobu náměstí Republiky vy? Jak by se podle vás mělo proměnit?
👉 Aby se prostor náměstí mohl kvalitně rozvíjet, uspořádáme urbanisticko-architektonickou soutěž. To, jak bude úspěšná, ovlivní podněty a připomínky, které sbíráme od široké i odborné veřejnosti. Přijďte je s námi sdílet v úterý 13. září od 18 hodin do Musilky (KS Omega).

ℹ️ Cílem soutěže je najít co nejkvalitnější řešení prostoru a zpracovatele následné projektové dokumentace. Prostranství náměstí je třeba řešit komplexně a citlivě ve vztahu k historickému kontextu lokality. Soutěž bude pravděpodobně zahájena letos v prosinci. Kromě zářijového setkání se v polovině října uskuteční i druhé kolo participace.
Význam náměstí poroste v důsledku změn okolí. Dopravní zátěž bude z Dukelské třídy odkloněna přes Tomkovo náměstí a Novou Dukelskou. Bývalé průmyslové komplexy Nové Zbrojovky a Motoráren Zetoru se promění v místo pro bydlení, práci i volný čas. Náměstí Republiky má proto příležitost stát se živoucím centrem čtvrti.

150 150 Veřejné setkání: Úprava náměstí Republiky 2022-09-12