Co je architektura? / Rethink Architecture

Rubrika
PŘEDNÁŠKA
Datum akce:
27. 04. 2022
Čas konání akce:
18:00
Místo konání:
Fakulta stavební ČVUT v Praze, Thákurova 2077/7, 166 29 Praha 6
Pořadatel:
Přednášky architektury na Fakultě stavební ČVUT
Facebook:
https://www.facebook.com/

Když studujete architekturu, musíte navrhovat domy. A nebo je to jinak?

Karolína Barič a Kateřina Eklová, spoluzakladatelky organizace Rethink Architecture, ukáží možné cesty, kam jinam než do architektonického ateliéru můžete zamířit po studiu. Také představí projekty organizace a tipy, jak tvořit udržitelnou architekturu.

Karolína i Kateřina vystudovaly bakaláře v oboru Architektura a stavitelství na Fakultě stavební ČVUT, kde společně s Marií Bauerovou také založily studentský klub ŠTUK. Potom už jejich cesty vedly různými směry mimo navrhování architektury: od studia ekonomiky, managementu a udržitelnosti v Nizozemsku i na Taiwanu, přes praxi u developerů i v neziskovkách, až po založení vlastních firem a neziskovky. V přednášce představí celou šíři různých pozic v procesu plánování a výstavby, kde se hodí dovednosti získané při studiu architektury.

V roce 2019 založily iniciativu Rethink Architecture, která inspiruje, vzdělává a propojuje architekty a investory, aby navrhovali udržitelné budovy a čtvrti. Společně s týmem 15 lidí organizují přednášky, vydávají e-booky a připravují databázi udržitelných řešení a technologií pro stavby.

Na prezentaci představí svůj pohled na udržitelnost environmentální, sociální i ekonomickou. A budete mít možnost získat i Checklist udržitelné architektury 🏡

150 150 Co je architektura? / Rethink Architecture 2022-04-24