KRAJINA JE TAKY SOUSED

Rubrika
SEMINÁŘ
Datum akce:
26. 03. 2022
Délka akce:
9:30-17:00
Čas konání akce:
9:30
Místo konání:
Praha 6 – Břevnov, komunitní centrum Nesedím, sousedím
Pořadatel:
nadace Via
Webové stránky akce:
https://www.nadacevia.cz/
  • Máte chuť porozumět fungování krajiny kolem vás a díky tomu ji začít i trochu jinak vnímat? 
  • Rádi byste získali argumenty, jak k projektům v krajině přitáhnout sousedy nebo třeba vedení obce? 
  • Chcete prozkoumat svou obec a odnést si domů konkrétní tipy na nové sousedské projekty přímo ve vašem okolí?
  • Pokud jste třikrát pokývali hlavou, je tento seminář i pro vás!  Seminář je rozdělen do dvou hlavních částí – v dopoledním bloku si budeme povídat o tom, jak krajina funguje, jaké jsou její hlavní problémy a co můžeme udělat pro to, aby se nám v ní žilo lépe. Věnovat se budeme i zastavěným územím obcí a měst.
  • V odpolední části se každý z účastníků zaměří s podporou lektorky přímo na svoji obec a domů si tak odnese materiály, které může ve svém sousedství sdílet a přetavit je v nový projekt. Seminář je určen všem, kteří mají o problematiku krajiny zájem (a zatím toho o ní moc neví) a chtěli by se v této oblasti pustit do sousedských projektů, případně už s podobnými aktivitami nedávno začali.  Obsah semináře vychází z brožurky Naše krajina. Seminář je zdarma. Účastníci si hradí cestu na seminář a oběd. Během dne bude zajištěno drobné občerstvení. Seminář má omezenou kapacitu a z tohoto důvodu probíhá výběr účastníků. Na seminář je nutné si přinést vlastní notebook.
  • V případě, že nebude možné, s ohledem na daná vládní nařízení, uskutečnit seminář naživo, proběhne ve stejném termínu online.  

Lektorka: Klára Dušková

150 150 KRAJINA JE TAKY SOUSED 2022-02-08