Jan Trejbal představí knihu Pohyb tvůrce

Rubrika
PŘEDNÁŠKA
Datum akce:
10. 12. 2021
Čas konání akce:
18:30
Místo konání:
on-line
Pořadatel:
PLAC, Platform for Landscape, Architecture and Culture, je zapsaný spolek z Jablonce nad Nisou, jehož základním cílem je kultivace veřejného prostoru města a krajiny.
Webové stránky akce:
http://placjablonec.cz/
Facebook:
https://www.facebook.com/

Vladimírovo knihkupectví Serius a spolek PLAC s finanční podporou Nadace české architektury vás srdečně zvou na 49. přednášku z cyklu tištená architektura.

Večer vzhledem k současné pademické situaci proběhne ve virtuálním prostoru a vy budete mít možnost se připojit od 18.30h prostřednictvím odkazu, který bude zaslán před přenosem. Těšíme se na vás!

Odborná monografie se věnuje tématu uměleckých průzkumů území vzniklých ze spolupráce s GHMP. Jsou v ní zastoupeni jak pedagogové UMPRUM ( Jan Šépka, Miroslava Gulbisová) tak studenti/absolventi školy (Conrad Armstrong, Ida Chuchlíková, Martin Zet, Vendulka Prchalová a další…). Kniha obsahuje 10+5 unikátních projektů z projektu GHMP a vlastní praxe Jana Trejbala, 15 odborných textů, rozhovor s Milošem Šejnem, úvod Jiřího Sádla, 135 obrazových příloh, 5 schémat, 106 hesel v autorském terminologickém oblaku.

Publikace navazuje například na okruhu beneficientů GHMP z programu UM2020, konkrétně z kurátorského záměru zvyšovat a vyrovnávat kvalitu života v centru a na okraji města, protože jejím tématem je právě periferie. Nepřímo může publikace navazovat na Manuál tvorby veřejného prostranství hlavního města Prahy, který řešil Institut pro rozvoj a plánování Prahy ve spolupráci s kurátory a teoretiky.

.

150 150 Jan Trejbal představí knihu Pohyb tvůrce 2021-12-09