Cesta k modrozelenému městu // Jedinec a klimatická změna

Rubrika
DISKUZE
Datum akce:
17. 03. 2021
Čas konání akce:
19:00
Místo konání:
on-line
Pořadatel:
Skautský institut, Skautský institut na Staromáku a Pražské kreativní centrum
Vložil:
DO PARKU
Webové stránky akce:
https://www.skautskyinstitut.cz/

Jak se klimatická změna projeví ve městech? Víme, jak se projeví v Praze? Má naše hlavní město plán, jak se na to připravit? Mohou nějaká opatření iniciovat, uspíšit nebo dokonce realizovat sami občané?
Zapojte se do diskuze svými názory a dotazy! Registrovaní účastníci dostanou přístup do Zoom meetingu, ve kterém bude diskuze probíhat, pro ostatní bude streamována na sociálních sítích.Registrovat se můžete zde: forms.gle/vh3e34mJuh4XRhzVAKromě klimatické budoucnosti Prahy v diskuzi speciálně probereme také tzv. modrozelenou infrastrukturu a její význam. Zeleň a vodní prvky ve městech měly dosud roli dekorace, ale nyní se jeví jako velmi důležitý faktor městského klimatu. Co všechno v této oblasti ve světě vzniká, do čeho bychom se měli pustit i u nás?Diskutovat o tom s námi budou:
🔹 Ing. arch. Petr Klápště, Ph.D. – urbanista, vysokoškolský pedagog, spoluautor adaptačních strategií
🔹 Ing. Klára Salzmann, Ph.D. – krajinářská architektka a pedagožka Fakulty architektury ČVUT, projektantka územních systému ekologické stability
🔹 Ing. Ondřej Fous – zahradník, zahradní designér, perenář, vysokoškolský pedagog a publicistaO něco více informací najdete na webu skautskyinstitut.cz/cesta-k-modrozelenemu-mestuDebatu v rámci konference pořádají Patronáty Skautského institutu za podpory magistrátu hlavního města Prahy.

150 150 Cesta k modrozelenému městu // Jedinec a klimatická změna 2021-03-15