Zahrada hrou

Rubrika
EXKURZE
Datum akce:
16. 02. 2022
Délka akce:
8:00-16:00
Čas konání akce:
8:00
Místo konání:
Praha, Hlavní nádraží
Pořadatel:
Nadace Proměny Karla Komárka
Webové stránky akce:
https://www.nadace-promeny.cz/

Pro ředitele a zřizovatele škol, učitele, ale i rodiče nebo architekty, výtvarníky či studenty odborných škol organizujeme jednodenní exkurze za dobrými příklady zahrad, které byly vytvořeny dětem na míru. Účastníci je mohou zblízka prozkoumat, načerpat nápady pro vlastní aktivity a o praktických stránkách provozu diskutovat s lidmi, kteří se o vznik zahrad zasloužili – jak zástupci škol, tak tvůrci projektů.

Exkurze je současně ideálním způsobem, jak se seznámit s filosofií našeho programu Zahrada hrou. Její principy lze využít nejen při rozvoji školních zahrad, ale také veřejných hřišť a dalších podobných míst určených dětem. 

komentovaná prohlídka tří školních zahrad v Praze a okolí, které prošly proměnou za podpory naší nadace v letech 2013–2021 a krátký vzdělávací seminář o proměnách zahrad                   

pro koho:                   

učitelé a ředitelé škol, rodiče, zástupci místních samospráv a další zájemci o téma školních zahrad

cena exkurze:               

300 Kč, oběd započítán v ceně 

NA CO SE TĚŠIT 

Během návštěvy tří mateřských škol v Praze a okolí budete moci načerpat inspiraci a zároveň získat praktické rady přímo od zástupců školek. Navštívíme MŠ Mnichovice, MŠ Vodnická (nyní jako detašované pracoviště MŠ Formanská) a MŠ Na Výšinách. Součástí exkurze bude také návštěva Toulcova dvora spojená s obědem; dále přednášky o programu Zahrada hrou, o dalších možných zdrojích financování a o proměnách zahrad očima odborníků.

PŘIHLÁŠKA

Přihlašování na exkurzi je otevřené do 9. 2. 2022 nebo do naplnění kapacity. 

PřIhlásit se můžete přes přihlašovací formulář, který najdete na tomto odkazu:

přihlašovací formulář

150 150 Zahrada hrou 2022-01-27