Umění měnit Brno

Rubrika
VÝSTAVA
Datum akce:
16. 12. 2022
Délka akce:
16.12.2022-19.3.2023
Čas konání akce:
út – ne 10 – 18 h
Místo konání:
Dům umění města Brna
Pořadatel:
Kancelář architekta města Brna - KAM Brno
Facebook:
https://www.facebook.com/

Nové hlavní nádraží u řeky Svratky a přiléhající čtvrť Trnitá, která vyrůstá z ničeho. Silnice směřující na Svitavy. Územní plán jako nejdůležitější dokument pro rozvoj. Ochrana před stoletou vodou a zároveň proměna nábřeží i první brněnská náplavka. Rozjezd architektonických, krajinářských i urbanistických soutěží na konkrétní projekty. Jmenujte ty nejobtížnější úkoly, kterým muselo Brno v posledních letech čelit, a kancelář architekta města najdete v první linii. Nebylo to tak ale vždy. Obnovena byla teprve v roce 2016 po dlouhé třináctileté pauze. Dnes je v týmu přes padesát zaměstnanců — architektů, urbanistů, městských a dopravních inženýrů, sociálních geografů nebo krajinářských architektů — pracujících na budoucnosti našeho města.

Co vše se už podařilo změnit i naplánovat? Jaké projekty, akce i vize kancelář městského architekta nabízí? Ocitněte se uprostřed dění, uvnitř mraků vjemů každodenní práce na rozvoji a proměně Brna. Obklopeni velkoformátovými listy vlnícími se v prostoru společně s vaším pohybem. Město totiž není strojem, ale spolu se svými obyvateli neustále se vyvíjejícím živým organismem. Výstava vám tak, stejně jako v realitě, nabídne různorodé pohledy a vjemy z odlišných koutů. A to přímo v Procházkově síni Domu umění s výhledem na každodenní ruch v ulicích.

Čekají na vás výsledky architektonických soutěží, včetně vítězných modelů. Navrhované i realizované proměny veřejných prostranství, nových ulic či náměstí. Ochrana před suchem nebo velkou vodou. Rozvoj Brna plánovaný v celoměstském měřítku i na úrovni dopravy jedné ulice. Život ve městě převedený do grafů a map používaný pro lepší budoucnost Brna. Dlouhodobé projekty i drobná zlepšení každodenního života. A také spolupráce s vámi během participací, workshopů nebo diskusí.

– – – – – – – – – – – – – – – –

Kancelář architekta města Brna: Umění měnit Brno
16. 12. 2022 – 19. 3. 2023
út – ne 10 – 18 h
Dům umění, Procházkova síň

Srdečně zveme na zahájení výstavy ve čtvrtek 15. prosince 2022 od 18 hodin v Procházkově síni.

– – – – – – – – – – – – – – – –

Pro aktuální otevírací dobu během svátků sledujte https://www.dum-umeni.cz/

150 150 Umění měnit Brno 2022-12-06