Přednáška vítězů soutěže Věda pro zemi 2021

Rubrika
PŘEDNÁŠKA
Datum akce:
03. 05. 2022
Čas konání akce:
17:00
Místo konání:
NZM, Kostelní 44 170 00 Praha 7
Pořadatel:
Národní zemědělské muzeum Praha
Webové stránky akce:
https://www.nzm.cz/

Proč je biodiverzita živočichů v zemědělské krajině důležitá? V jakém přírodním prostředí vznikají vilové čtvrti a jak se společně proměňují?

Odpovědi nejen na tyto dvě otázky dostanete v úterý 3. května na společné přednášce dvou absolventek oboru Zahradní a krajinářská architektura na Zahradnické fakultě Mendelovy univerzity v Brně, které uspěly v soutěži Věda pro zemi 2021, pořádané Národním zemědělským muzeem společně s Českou akademií zemědělských věd. Tato soutěž každoročně oceňuje nejlepší bakalářskou, diplomovou a doktorskou práci na téma související se zemědělstvím.

Termín konání: 3. 5. 2022, 17:00 hod., sál Národního zemědělského muzea Praha

  • Optimalizace uspořádání a využívání krajiny z pohledu ochrany a podpory biodiverzity

Přednášející: Ing. Petra Kunovská

Příspěvek vás seznámí s přístupem ke krajině s ohledem na živočichy a zachování biodiverzity. V rámci své diplomové práce vytvořila Petra Kunovská komplexní návrh pro území zemědělské krajiny Lednicko-valtického areálu, který rozvíjí kromě potřeb lidí i potřeby typických živočichů a ozdravuje krajinu. Projekt vznikl ve spolupráci s rakouským odborníkem v oblasti krajinného plánování, ekologie a zoologie.

  • Krajina vilových čtvrtí a její proměny. Studie území Baba v Praze

Přednášející: Ing. Alice Frydrychová

Příspěvek představí vilové čtvrti jako propojení architektury a krajiny, města i venkova, zaměří se na typ krajiny, ve kterém vznikají a jak se společně proměňují, nastíní, co nabízejí veřejná prostranství vilových čtvrtí místním i návštěvníkům. To vše se dozvíte v příspěvku Alice Frydrychové o příběhu a budoucí vizi vilové kolonie Baba v Praze.

150 150 Přednáška vítězů soutěže Věda pro zemi 2021 2022-05-01