Dialogy – Mirko Baum a Lukáš Beran

Rubrika
PŘEDNÁŠKA
Datum akce:
05. 05. 2022
Čas konání akce:
19:00
Místo konání:
Národní Galerie Praha - Veletržní palác Dukelských Hrdinů 47
Pořadatel:
KRUH a Národní galerie Praha
Webové stránky akce:
Facebook:
https://www.facebook.com/

🟠 Symbol a stroj ⚫️
Dialog architekta Mirko Bauma s historikem architektury Lukášem Beranem. Přednáška s názvem Symbol a stroj se zaměří na fantastický rozměr v architektuře revolučních proměn.

⚪️ Mirko Baum je architekt a pedagog zaměřující se na technické stavby a konstrukce. Po ukončení studií na Fakultě architektury ČVUT v Praze se stal členem libereckého SIALu (Sdružení inženýrů a architektů Liberce). V polovině 70. let zahájil svou praxi v zahraničí, mj. spoluprací s architektem Josefem P. Kleihuesem. Dvacet let působil jako profesor Fakulty architektury na Technické univerzitě v Cáchách, pro kterou realizoval budovu studentskych ateliérů (1998–2002). V roce 2007 vydal knihu esejů o konstrukcích a teorii formy s názvem Ulice na konci světa. V témže roce založil spolu s Davidem Barošem studio baum & baroš ARCHITEKTI. Jejich českými realizacemi jsou lávka přes Orlici v Hradci Králové a Komenského most v Jaroměři.

⚫️ Lukáš Beran je historik architektury a pedagog na Fakultě architektury ČVUT v Praze, od roku 2005 pracuje pro zdejší Výzkumné centrum průmyslového dědictví. Věnuje se problematice průmyslové architektury, ale také architektuře druhé poloviny dvacátého století.

🟠 Přednáška DIALOGY | Mirko Baum a Lukáš Beran se uskuteční ve čtvrtek 5. května od 19.30 v korzu Veletržního paláce

⚪️ Vstupenky zdarma! Rezervace v síti GoOut.

Pořadatelem přednášky je spolek KRUH, akci spolupořádá Národní galerie Praha. Změna programu vyhrazena.

⚫️ DĚKUJEME VŠEM NAŠIM PODPOROVATELŮM A PARTNERŮM
• pořádá: Kruh z.s.
• pod záštitou: České komory architektů
• projekt podporují: Projekt se uskutečňuje za finanční podpory Ministerstva kultury ČR, Státní fond kultury, Nadace české architektury, Projekt je realizován s finanční podporou hl. m. Prahy, Centrum architektury a městského plánování, Národní galerie Praha
• hlavní partneři: FORBO FLOORING, mmcité a. s., M&T, SOMFY spol. s. r.o.
• design partner přednášek: Vitra Koncept, s.r.o.
• partneři: ARCHICAD, PREFA Aluminiumprodukte s. r. o., SIPRAL a. s., Wiesner-Hager, MDA Praha s. r. o., BUILDING Shutter Systems s.r.o.
• hlavní mediální partner Kruhu: Dolce Vita
• hlavní mediální partner přednášek: EARCH.
• mediální partneři: Architect+, ArtMap, Artyčok.tv, CZECHDESIGN, ELLE Decoration, ERA21, informuji.cz, PROPAMÁTKY, Radio 1, Radio Wave, STAVBA, stavbaweb.cz⚪️ Souhlas se zpracováním osobních údajů

Z akce bude pořízena audiovizuální dokumentace (včetně fotografií). Účastí na akci uděluje účastník organizaci KRUH z. s. souhlas s pořízením a zveřejněním audiovizuálního záznamu a fotodokumentace své osoby, a to za účelem prezentace činnosti zapsaného spolku, a k dalšímu zpracování osobních údajů pro vlastní potřebu zapsaného spolku.

150 150 Dialogy – Mirko Baum a Lukáš Beran 2022-04-29