Makeyourcity – Prezentace projektu

Rubrika
PŘEDNÁŠKA
Datum akce:
09. 03. 2022
Délka akce:
19:30-21:00
Čas konání akce:
19:30
Místo konání:
Skautský institut v Rybárně, U Sovových mlýnů 134/1, 118 00 Malá Strana
Pořadatel:
Skautský institut v Rybárně, Skautský institut
Webové stránky akce:
https://makerinstitute.cz/
Facebook:
https://www.facebook.com/

Naučte se něco o designu, materiálech, městském plánování a sami se zapojte do nového projektu Maker institutu *makeyourcity*. V průběhu přednáškového večera se dozvíte více o samotném projektu Maker Institutu, který chce oživit pražské ulice speciálními adaptivními přenosnými moduly, které budou sloužit k zazelenění veřejného prostoru.

Maker Institute @makerinstitutecz, je dceřinná organizace ČVUT(@CVUTPraha) , VŠCHT Praha(@vscht) a NTK (@ntkcz), umístěná v Kampusu Dejvice (@KampusDejvice).Těšit se můžete na přednášky Eduarda Hermanna #herrmanncoufal (https://herrmanncoufal.com/), Karolíny Kripnerové @architektibezhranic (https://www.architektibezhranic.eu/en) a Leyla Yunis (https://makerinstitute.cz). Prezentace budou v angličtině.

Maker Institute ve spolupráci se Skautským institutem rozjíždí projekt #makeyourcity. V rámci celého projektu chceme propojit obyvatele s jejich městem a zároveň do ulic vnést více zeleně. Chceme tak vytvářet nové prostředí pro sousedské setkávání. V návaznosti na tento přednáškový večer v průběhu celého března vyrobíme adaptivní moduly, jejichž cílem je propojit obyvatele s veřejným prostorem.

150 150 Makeyourcity – Prezentace projektu 2022-03-01